O nouă unitate spitalicească, până la sfârşitul anului în Bucureşti

Autor: Ioana Matei Postat la 02 iulie 2013 93 afişări

Lucrările pentru o nouă unitate spitalicească de tip cămin pentru 700 de pacienţi a început în Bucureşti şi vor fi finalizaze până la sfârşitul lunii septembrie. Proiectul este realizat prin organizaţia medicală non-profit Hospice Casa Speranţei, producătorul de plăci ceramice Wienerberger Sisteme de Cărămizi şi organizaţia non-profit Habitat for Humanity dedicată cauzei eliminării locuirii în condiţii sărăcăcioase.

O nouă unitate spitalicească, până la sfârşitul anului în Bucureşti

În fiecare an, unitatea din Bucureşti va pune la dispoziţie 30 de paturi, facilităţi de tip centru de zi pentru 5.000 de persoane, tratament la domiciliu cu un număr de peste 11.000 de vizite la domiciliu, clinică de bolnavi ambulatori cu peste 8.000 de consultaţii şi servicii de sprijin de specialitate pentru afecţiunile sânilor, tratamentul stomelor şi pentru edemurile limfatice.

Studiile arată că peste 60.000 de români mor de cancer în fiecare an şi mii de alte boli incurabile. În Bucureşti, peste 15.000 de oameni au nevoie de îngrijire paleativă în fiecare an. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Bucureştiul ar trebui să aibă peste 230 de paturi pentru îngrijirea paleativă, însă în prezent există doar şase. În România, mai puţin de 6% dintre pacienţii care au nevoie de îngrijire paleativă beneficiază de aceasta, din cauza lipsei centrelor specializate în acest lucru.

Beneficiarii acestui proiect vor fi: pacienţi tineri şi bătrâni aflaţi, de obicei, în stadii avansate de cancer sau alte boli incurabile, copii care suferă de boli ce le amenintă viaţa cum ar fi cancerul, precum şi rudele acestora care au fost nevoiţi să renunţe la locul de muncă pentru a avea grijă de pacienţi.

Wienerberger şi Habitat for Humanity au semnat un parteneriat strategic în 2012 prin care Wienerberger donează materiale de construcţii pentru 140 de case pentru familii dezavantajate şi vulnerabile din punct de vedere economic. În plus, Wienerberger sprijină proiectele Habitat cu voluntari şi expertiză tehnică de-a lungul desfăşurării construcţiilor. Anul trecut, Habitat for Humanity România şi Wienerberger au construit cinci case în timpul evenimentului Big Build ce a avut loc la Craiova, precum şi o casă pentru o familie cu şase copii, extrem de sărăcă, din judeţul Călăraşi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-noua-unitate-spitaliceasca-pana-la-sfarsitul-anului-in-bucuresti-11068955
11068955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.