O nouă scurgere de petrol în Marea Nordului

Postat la 16 august 2011 21 afişări

O altă scurgere a fost descoperită în zona platformei de petrol Gannet Alpha, situată la circa 180 de kilometri distanţă de Anberdeen, în timp ce compania Shell se confruntă cu deversarea a aproximativ 216 tone de petrol în urma scurgerii depistate săptămâna trecută, relatează BBC News Online.

Departamentul pentru Energie şi Schimbări Climatice a declarat că scurgerea este "substanţială", dar ar trebui să se disperseze în mod natural, în timp ce compania de petrol lucrează la localizarea celei de-a doua scurgeri. "Avem o structură submarină foarte complexă şi scurgerea este într-o zonă unde este dificil de ajuns", a declarat Glen Cayley, director tehnic pentru activităţile de explorare şi producţie ale Shell din Europa. Anterior, organizaţia Greenpeace şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de informare din partea companiei Shell.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
poluare,
marea nordului,
petrol,
scurgere
/actualitate/o-noua-scurgere-de-petrol-in-marea-nordului-8625522
8625522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.