O nouă dezvăluire despre Muammar Kadhafi: Fostul lider libian i-a propus în 1992 Kazahstanului să găzduiască prima bombă nucleară islamică

Postat la 29 noiembrie 2012 16 afişări

Fostul lider libian Muammar Kadhafi îi propusese preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, să creeze "prima bombă nucleară islamică", a făcut public la Astana fostul ministru kazah al Afacerilor Externe, Kassymjomart Tokaïev.

"La începutul anului 1992, ministerul nostru a primit o scrisoare din partea liderului revoluţiei libiene, Muammar Kadhafi, destinată preşedintelui kazah, în care Kadhafi a propus găzduirea pe teritoriul kazah a primei bombe nucleare islamice şi promiţând acordarea unui ajutor financiar de miliarde pentru întreţinere", a anunţat fostul şef al diplomaţiei kazahe.

"Orice om politic iresponsabil ar fi cedat unor promisiuni aşa generoase, însă un veritabil om de stat nu se lasă mânat de consideraţii conjuncturale de termen scurt", a subliniat el.

Potrivit lui Tokaiev, care a ocupat postul de adjunct al secretarului general al ONU, "este de dorit să prezentăm publicului textul acestei scrisori, în scopul de a-i face pe contemporani, cercetători sau oameni politici, precum şi generaţiile viitoare, să înţeleagă mai bine dinamica acestei epoci dificile".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-noua-dezvaluire-despre-muammar-kadhafi-fostul-lider-libian-i-a-propus-in-1992-kazahstanului-sa-gazduiasca-prima-bomba-nucleara-islamica-10357738
10357738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.