O firmă bulgărească de tehnologie spaţială îşi deschide un laborator pentru nanosateliţi la Sofia

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 21 august 2022 54 afişări

O firmă bulgărească de tehnologie spaţială îşi deschide un laborator pentru nanosateliţi la Sofia

Start-up-ul bulgar de tehnologie spaţială EnduroSat va deschide până la sfârşitul lunii august un laborator de testare a tehnologiei pentru nanosateliţi la Sofia, scrie SeeNews. În această facilitate, denumită Space Assembly Lab, au fost investiţi 2 milioane de euro, a anunţat ministerul inovaţiei.

Punerea în funcţiune a laboratorului va închide ciclul de dezvoltare a companiei, care include software, hardware, mecanică asamblare, verificare şi testare. Înfiinţat în 2015, EnduroSat proiectează, construieşte şi operează nanosateliţi pentru misiuni de explorare, ştiinţifice şi comerciale. Compania are 110 angajaţi şi are ca parteneri NASA, SpaceX şi Agenţia Spaţială Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laborator,
tehnologie,
deschidere,
sofia,
firma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.