O descoperire surprinzătoare dintr-o peşteră din Croaţia scoate la iveală că suntem ''mai neanderthali'' decât credem

Postat la 09 octombrie 2017 925 afişări

Prin analizele genetice asupra unui fragment de os de acum 50.000 de ani al unei femele de Homo Neanderthalensis, găsit în Peştera Vindija din Croaţia, s-a descoperit că o parte din acest ADN putea influenţa nivelul de colesterol, acumularea de ţesut adipos la nivelul abdomenului şi creştea riscul apariţiei schizofreniei sau a altor boli.

O descoperire surprinzătoare dintr-o peşteră din Croaţia scoate la iveală că suntem ''mai neanderthali'' decât credem

Cercetătorii germani de la Max Planck au secvenţiat un genom remarcabil de complet pentru vârsta lui, arătând că ADN-ul a fost transmis de la Omul de Neanderthal la omul modern, relatează Science Magazine.

 

Genomul este doar al doilea de acest fel în termeni de calitate, de aceea descoperirile nu numai că sunt uimitoare, ci şi de încredere.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.