O comunitate de tigani trăieşte în peşteri care se aseamănă cu locuinţele hobbiţilor din cărţile lui Tolkien - GALERIE FOTO

Postat la 06 noiembrie 2015 809 afişări

O comunitate de ţigani şi-a făcut  casa în peşterile de pe dealul din aproprierea oraşului spaniol, Granada. Locuinţele au lumină electrică, alimentate fie de panouri solare sau energie electrică, relatează Daily Mail.

În jur de 30-40 de oameni trăiesc acolo în fiecare zi, dar comunitatea primeşte şi călători care vor să stea acolo temporar. Fotograful şi bloggerul Matthew Karsten a vizitat locul şi a petrecut o noapte într-o peşteră.

Primul lucru care l-a impresionat pe Karsten au fost locuinţele rustice care i-au adus aminte de casele hobbiţilor din cărţile autorului Tolkien. "Atmosfera comunităţii este una a spiritului liber şi a exprimării artistice, un fel de comunitate de hipioţi moderni", a declarat el. " Resping materialismul, iubesc muzica şi folosesc bunurile la comun", a adăugat el.

Membrii comunităţii vin din mai multe colţuri ale lumii precum Insulele Canare, Germania sau Senegal. "Majoritatea dintre ei m-au primit foarte bine, alţii au fost reticenţi. Îi înţeleg, cu cât au parte de mai multă expunere cu atât mai mult riscă ca guvernul să-i evacueze", a mai spus el.

Însă asta se pare că nu l-a oprit să publice fotografiile şi să vorbească cu Daily Mail.

GALERIE FOTO

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-comunitate-de-tigani-traieste-in-pesteri-care-se-aseamana-cu-locuintele-hobbitilor-din-cartile-lui-tolkien-galerie-foto-14876524
14876524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.