(P) Cum alegem scaunul pentru birou potrivit

Postat la 06 noiembrie 2015 816 afişări

Lucrul la birou presupune în mod implicit şi statul într-un scaun o mare parte din timpul programului, într-o poziţie care tensionează şi adaugă stres la nivelul coloanei vertebrale.

(P) Cum alegem scaunul pentru birou potrivit

Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea sau apariţia problemelor coloanei vertebrale este foarte important să alegem un scaun ergonomic pentru birou potrivit, care să ofere un bun suport zonei lombare şi care să asigure o poziţie cât mai corectă şi cât mai sănătoasă a corpului.

Ce scaun ergonomic pentru birou este mai bun?

Sunt multe tipuri de scaune ergonomice pentru birou, dar nu toate beneficiază de caracteristicile necesare pentru petrecerea unui timp îndelungat la birou. Nu există un anumit tip de scaun care să fie neapărat cel mai bun, dar sunt unele funcţii foarte importante pe care trebuie să le aibă un scaun ergonomic. Acestea vor permite utilizatorului să adopte o poziţie cat mai corectă a corpului în timp ce îndeplineşte diferite sarcini asezat în faţa biroului.

Acest articol va examina scaunul de birou tradiţional în comparaţie cu un scaun ergonomic pentru birou. Scaunele ergonomice fiind ideale mai ales pentru persoanele care au dureri de spate sau suferă de afecţiuni ale spatelui. Cele mai frecvente sunt durerile din zona lombară.

Ce caracteristici ar trebui să îndeplinească un scaun ergonomic bun?

Luând în considerare stilul convenţional al unui scaun pentru birou, există o serie de lucruri pe care un scaun ergonomic ar trebui să le aibă în plus, inclusiv:

• Înălţimea scaunului. Aceasta trebuie să fie uşor ajustabilă, deci, scaunul trebuie să fie prevăzut cu un piston pneumatic şi cu o manetă sub scaun uşor de acţionat, astfel încât să se poată regla în înălţime. Este foarte important ca picioarele să se afle în contact permanent cu solul, evitând astfel tensiunea care se poate acumula la nivelul genunchilor.

• Lăţimea şi adâncimea. Un scaun pentru birou trebuie să dispună de un şezut sufficient de lat şi de adânc, astfel încât să poată susţine intr-un mod confortabil orice persoană. Anumite scaune ergonomice dispun de funcţii ce permit relglarea sezutului (sistem de translaţie) în adâncime mai mica sau mai mare, sau chiar unghiul şezutului.

• Suportul lombar. Scaunele obişnuite pentru birou nu dispun de un suport lombar dedicat, în schimb la scaunele ergonomice este o caracteristică esenţială şi care nu trebuie să lipsească. Un scaun ergonomic trebuie să aibă suport lombar reglabil, astfel încât să poată fi ajustat în funcţie de persoana care foloseşte scaunul.

• Spătarul. Trebuie să fie o componentă separată de scaun şi cu propriile reglaje în înălţime, spate şi faţă. Scaunele ergonomice, spre deosebire de cele convenţionale, permite reglarea tensiunii când utilizatorul se rezeamă, au 3 sau 4 puncte de reglare a unghiului faţă de şezut, dispune de funcţia de balans ori blocare în puncte fixe.

• Tapiţerie. Scaunele ergonomice sunt folosite pentru lucrul intens la birou, deci nu este recomandat să se aleagă un scaun care este tapiţat cu piele natural sau ecolologică. Pielea nu lasă corpul să respire rezultând în acest fel transpiraţia, care este cu siguranţă foarte inconfortabilă pentru oricine stă aşezat mult timp. O alegere înţeleaptă ar fi un scaun ergonomic cu tapiţeria din plasă (Mesh), care pe lângă faptul că este foarte comodă permite şi corpului să respire. Aşa se explică şi faptul ca scaunele ergonomice cu tapiţeria din plasă sunt cele mai căutate, cele mai vândute.

• Cotiere. Cotierele sunt şi ele printre cele mai importante componente ale unui scaun de birou. Chiar dacă multe scaune convenţionale dispun de cotiere fixe, la un scaun ergonomic acestea trebuie să fie reglabile sus-jos, stânga-dreapta, faţă-spate.

• Tetiera. Majoritatea scaunelelor ergonomice dispun şi de tetieră reglabilă. Aceasta este obligatoriu să fie reglabilă în înălţime şi faţă-spate. După multe ore petrecute asezat, tetiera vă ajută la sprijinirea capului şi relaxarea gâtului, deci, este foarte important să aibă şi opţiunea de reglare, deoarece fiecare persoană are înălţimea ei. Pozitiile preferate diferă de la un utilizator la altul.

De unde se pot cumpăra scaune ergonomice de top?

Scaunele ergonomice de top nu sunt disponibile în magazinele obisnuite. De exemplu, scaune ergonomice ERGOHUMAN sau scaunele ergonomice GENIDIA se pot comanda doar din mediul online. Un magazin de scaune online recomandat este www.ergohuman.ro care comercializează o vastă gamă de modele ergonomice. Comenzile se pot plasa online cu plata ramburs, iar livrarea prin curier durează în medie 24-48 de ore de la confirmarea comenzii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/p-cum-alegem-scaunul-pentru-birou-potrivit-14876465
14876465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.