O camera in Bucuresti, mai scumpa decat una in Madrid, Praga sau Sevilla

Postat la 30 octombrie 2009 11 afişări

Daca la Bucuresti tariful mediu pentru o camera de hotel era, la finele trimestrului al treilea, de 77,97 euro, la Praga era de 62,94 euro, in Sevilla de 67,09 euro, iar la Madrid media pe camera a fost de 76,84 euro, conform portalului hotel.info. Explicatia tine de diferenta dintre tarifele afisate la receptia hotelului si tarifele cu care se incheie contractele, dupa cum ne-au declarat reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turism.

"In Bucuresti, tarifele afisate sunt cu 25-35% mai ridicate comparativ cu cele cu care se incheie contractele. Aproape niciodata un hotel nu vinde camera cu pretul afisat la receptie. In schimb, in alte tari, aceasta diferenta intre tariful afisat si cel de contract este mult mai mica, de 10-15%. De aceea, in studii, tarifele din Bucuresti apar ca fiind mai mari decat in alte orase mari europene", a declarat pentru Gandul Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). In conditiile in care turismul din Bucuresti este reprezentat in proportie de 80% de cel de afaceri, in primele sapte luni ale acestui an, gradul de ocupare s-a redus in medie cu 20%, dupa cum arata un recent studiu realizat de Colliers International Romania.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-camera-in-bucuresti-mai-scumpa-decat-una-in-madrid-praga-sau-sevilla-5067499
5067499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.