O bază americană din Coreea de Sud a fost închisă temporar în urma unei alerte false

Autor: Iuliana Enache Postat la 01 decembrie 2014 35 afişări

Baza americană de la Osan din Coreea de Sud a fost închisă, luni, pentru scurt timp, după o alertă falsă privind prezenţa unui atacator într-un liceu situat pe terenul acesteia.

"Verificările forţelor de securitate s-au încheiat. Niciun rănit şi nicio activitate suspectă nu au fost anunţate", a declarat pe pagina sa oficială de Facebook escadrila de vânătoare 51 a forţelor aeriene americane, dislocată la această bază.

"Toată lumea este nevătămată. Măsura de închidere (a bazei) a fost ridicată", adaugă aceasta.

Escadrila anunţase anterior închiderea bazei şi instituirea unui perimetru de securitate după ce a primit "informaţii privind un posibil incident ce implica un atacator".

Într-un comunicat, directorul liceului, Morgan Nugent, a sugerat că ar putea fi vorba despre o farsă telefonică.

"Unul dintre profesorii noştri a primit un apel care îl informa că urmează să aibă loc un exerciţiu cu focuri de armă reale", a declarat directorul instituţiei. "Nu era niciun exerciţiu prevăzut, aşa că am decis să închidem şcoala, ca măsură de precauţie", a adăugat el.

Baza aeriană Osan, situată la circa 100 de kilometri de Seul, găzduieşte o parte dintre cei 28.500 de militari americani dislocaţi în Coreea de Sud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE SUD,
SUA,
APĂRARE
/actualitate/o-baza-americana-din-coreea-de-sud-a-fost-inchisa-temporar-in-urma-unei-alerte-false-13682305
13682305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.