Care este traseul Trenului Regal de 1 Decembrie

Postat la 01 decembrie 2014 68 afişări

Evenimentul "Călători prin istorie. 1 Decembrie 1918 - 1 Decembrie 2014" prin care Casa Regală marchează Ziua Naţională a României continuă luni la Gara Regală Băneasa, Gara Regală Sinaia şi pe traseul feroviar Sinaia, Ploieşti Vest, Ploieşti Sud, Focşani, Râmnicu - Sărat, Buzău, Bucureşti Gara Regală Băneasa.

Care este traseul Trenului Regal de 1 Decembrie

În dimineaţa zilei de 1 Decembrie, Trenul Regal, în care s-au îmbarcat membrii Casei Regale şi invitaţii acestora, a pornit într-o călătorie simbolică, după următorul itinerariu:

Gara Sinaia, sosirea familiei regale de la Castelul Peleş la ora 9, plecarea trenului la ora 9.08.

Gara Ploieşti Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.

Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.

Gara Râmnicu-Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.

Gara Focşani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.

Trenul Regal va aduce familia regală la Bucureşti, seara, la Gara Băneasa.

La călătorie participă principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, principesa Maria (cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale regelui Mihai şi ale reginei Ana) şi principele Nicolae. Invitaţi în Trenul Regal sunt arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei.

Trenul Regal a fost comandat de regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia, şi a fost livrat României după moartea acestuia, în anul 1928.

"Familia Regală invită locuitorii acestor oraşe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu Întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie", scrie pe blogul personal principele Radu Duda.

Ministerul Transporturilor şi companiile - CFR Călători, CNCF CFR SA, SFT-CFR SA, CENAFER şi AFER - se alătură iniţiativei Casei Regale, cu atât mai mult cu cât acest eveniment contribuie la o recunoaştere a importanţei istorice a căii ferate şi a rolului pe care aceasta l-a avut şi îl are pentru dezvoltarea României, se arată într-un comunicat al MT.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-este-traseul-trenului-regal-de-1-decembrie-13680038
13680038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.