Klaus Iohannis se declară "profund recunoscător" faţă de românii din diaspora

Postat la 30 noiembrie 2014 37 afişări

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a difuzat duminică următorul mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni:

Klaus Iohannis se declară "profund recunoscător" faţă de românii din diaspora

"În curând vom marca 25 de ani de la căderea comunismului. Totodată, anul acesta, odată cu votul istoric din 16 noiembrie, românii au reuşit împreună să dărâme un mit, să alunge o vorbă veche despre neputinţa noastră, să îngroape acel sentiment că totul este pierdut şi că ţara noastră nu mai are viitor. Îndeplinindu-şi datoria de cetăţeni, românii din afara graniţelor au avut forţa şi priceperea să dovedească prin vot că România are o mare şansă. Pentru acest exemplu fascinant de solidaritate, eu şi românii de acasă le mulţumim şi le suntem profund recunoscători.

Acesta nu este doar un capitol din istoria noastră recentă, ci este o dovadă grăitoare despre cum o naţiune îşi regăseşte fiii, moment prin care trec, la un moment dat, toate naţiunile mari. În definitiv, lecţia pe care am învăţat-o a fost că nu există loc oricât de îndepărtat în această lume unde oamenii să nu-şi dorească o Românie a lucrului bine făcut.

După ani de dezamăgiri şi nereuşite, le spun astăzi românilor de pretutindeni că vom clădi împreună acel loc în care ne vom bucura să trăim, nu din care vom fi tentaţi să plecăm. Oricât de greu ar fi, oricât de mult timp ar lua şi mai ales oricâte sacrificii ar cere, vom întări în societatea românească ceea ce este de aşezat, cu viziune, cu calm şi răbdare: legea, încrederea în instituţii, valorile democratice, tradiţiile, toleranţa şi respectul pentru muncă şi carte.

În încheiere, îi încurajez pe românii de pretutindeni să continue lucrurile bune pe care le fac pentru comunităţile în care trăiesc şi pentru ţară.

La mulţi ani, tuturor românilor de pretutindeni!"

Ziua de 30 noiembrie, a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, este sărbătorită anual ca Ziua Românilor de Pretutindeni, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/klaus-iohannis-se-declara-profund-recunoscator-fata-de-romanii-din-diaspora-13674820
13674820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.