O baie de culori. Vezi aici cum sarbatoresc indienii sosirea primaverii

Autor: Roxana Cristea Postat la 25 martie 2011 43 afişări

Bataia cu tomate, portocale sau fuga de tauri sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume. Indienii, spre exemplu, intampina primavara printr-o baie in pudra de culori.

In fiecare an hindusii sarbatoresc terminarea iernii si sosirea primaverii prin scaldarea in pudra de culori, scrie Boston.com. Ei numesc aceasta sarbatoare, care tine cateva zile, festivalul Holi. In aceasta perioada, hindusii din toata India si din lume sarbatoresc rugaciunile, camaraderia, prepara mancare speciala si fac bai cu pudra colorata.

Festivalul isi are radacinile in mai multe legende ale indienilor asociate cu triumful binelui asupra raului. Una din cele mai cunoscute povesti este cea cu demonului Holika, care a incercat sa-l omoare pe Prahlad, fiul demonului rege Hiranyakashyap, pentru ca a refuzat sa lucreze impreuna cu tatal sau. In urma conflictului, Holika a ars. Uciderea acestuia este reprezentata in fiecare an la festival prin aruncatoare de flacari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
culori,
indieni,
primavara
/actualitate/o-baie-de-culori-vezi-aici-cum-sarbatoresc-indienii-sosirea-primaverii-8097203
8097203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.