O actriţă americană, condamnată la 18 ani de închisoare, pentru scrisori cu ricină adresate lui Obama

Postat la 17 iulie 2014 60 afişări

O actriţă americană a fost condamnată la 18 ani de închisoare, miercuri, în statul Texas, după ce a trimis scrisori otrăvite cu ricină preşedintelui Obama, primarului oraşului New York şi unui important militant care susţine un regim mai strict al armelor de foc.

O actriţă americană, condamnată la 18 ani de închisoare, pentru scrisori cu ricină adresate lui Obama

 Shannon Guess Richardson, o actriţă texană în vârstă de 35 de ani, arestată în urmă cu un an, şi-a recunoscut vinovăţia în decembrie, în momentul în care a fost acuzată pentru posesie de ricină, o otravă pe care dorea "să o utilizeze ca o armă".

Ea a fost acuzată apoi că a trimis trei scrisori conţinând ricină şi ameninţări preşedintelui Statelor Unite, primarului din New York Michael Bloomberg şi fostului preşedinte al comitetului contra armelor de foc ilegale Mark Glaze.

Actriţa a fost condamnată la 216 luni de închisoare şi o amendă de peste 367.000 de dolari, potrivit unor documente judiciare.

Shannon Guess Richardson a efectuat mai multe cumpărături online în aprilie şi mai 2013 ce vizau produse destinate producerii de ricină, o substanţă letală dacă este ingerată, inhalată sau injectată şi împotriva căreia nu există un antidot.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-actrita-americana-condamnata-la-18-ani-de-inchisoare-pentru-scrisori-cu-ricina-adresate-lui-obama-12939401
12939401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.