Numărul locurilor de muncă vacante a crescut. Care sunt domeniile în care se caută angajaţi

Postat la 29 noiembrie 2013 31 afişări

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut în trimestrul al treilea cu 2.900, la 33.000, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este mai mare cu 6.500, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut. Care sunt domeniile în care se caută angajaţi

 Rata locurilor de muncă vacante a fost de 0,78%, în urcare cu 0,08 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent şi cu 0,15 puncte faţă de acelaşi trimestru al anului 2012.

"Comparativ cu trimestrul precedent, cele mai semnificative creşteri atât în ceea ce priveşte rata cât şi a locurile de muncă vacante s-au regăsit în ocupaţiile de specialişti în diverse domenii de activitate - grupa majoră 2 (+0,25 puncte procentuale, respectiv +2,2 mii locuri vacante), urmate de ocupaţiile de operatori la instalaţii şi maşini; asamblori de maşini şi echipamente) - grupa majoră 8 (+0,15 puncte procentuale, respectiv +0,8 mii locuri vacante) şi funcţionari administrativi – grupa majoră 4 (+0,15 puncte procentuale, respectiv +0,4 mii locuri vacante). Singurele scăderi au fost cele pentru ocupaţiile de tehnicieni şi alţi specialişti din domeniul tehnic - grupa majoră 3 (-0,28 puncte procentuale, respectiv -1,1 mii locuri vacante), respectiv muncitori necalificaţi (-0,06 puncte procentuale, respectiv -0,3 mii locuri vacante) - grupa majoră 9", arată INS, într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/numarul-locurilor-de-munca-vacante-a-crescut-care-sunt-domeniile-in-care-se-cauta-angajati-11729995
11729995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.