Nuclearelectrica a strâns 545 mil. lei pentru construcţia unui depozit de deşeuri radioactive

Postat la 13 decembrie 2013 61 afişări

Producătorul de energie Nuclearelectrica (SNN) a strâns, în perioada 2004 – 30 noiembrie 2013 suma de 545 milioane lei pentru finanţarea construcţiei unui depozit pentru deşeurile radioactive generate de reactoarele nucleare ale centralei din Cernavodă, investiţie de 452 milioane euro, fără TVA.

Nuclearelectrica a strâns 545 mil. lei pentru construcţia unui depozit de deşeuri radioactive

 "Contribuţia Nuclearelectrica la Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive (ANDR), plătită în perioada 2004 – 30 noiembrie 2013, este în sumă de 545 milioane lei", potrivit datelor Nuclearelectrica transmise la solicitarea MEDIAFAX.

Suma de 545 milioane de lei provine din două taxe pe care Nuclearelectrica le plăteşte pentru energia electrică produsă.

Pentru a strânge aceste fonduri, Nuclearelectrica virează anual banii la ANDR, care apoi îi depune într-un depozit la Trezoreria statului. Construcţia depozitului de deşeuri radioactive este estimată la 452 milioane de euro, fără TVA. Sumele vor fi utilizate progresiv, iar pentru deschiderea depozitului este nevoie de 69 milioane de euro, fără TVA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nuclearelectrica-a-strans-545-mil-lei-pentru-constructia-unui-depozit-de-deseuri-radioactive-11765150
11765150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.