Facebook va fi inclusă săptămâna viitoare în indicele Standard&Poor’s 500

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 12 decembrie 2013 54 afişări

Facebook va fi inclusă săptămâna viitoare în indicele Standard&Poor’s 500, semn al redresării titlurilor operatorului reţelei de socializare, după turbulenţele care au urmat ofertei publice iniţiale de anul trecut.

Intrarea Facebook în S&P 500, în locul companiei Teradyne, va avea loc la închiderea tranzacţiilor din data de 20 decembrie. Facebook va fi inclusă şi în indicele S&P 100, în locul companiei Williams Cos, relatează Bloomberg.

Acţiunile Facebook sunt în creştere cu 3,7%, în tranzacţiile electronice de joi, înainte de deschiderea bursei din New York.

Includerea Facebook în cei doi indici reprezintă un vot de încredere în companie. După oferta publică iniţială din mai 2012, valoarea de piaţă a Facebook s-a redus la jumătate, investitorii fiind sceptici în privinţa perspectivelor de creştere. În acest an însă titlurile Facebook s-au apreciat cu 86%, compania dezvoltând afacerile în domeniul publicităţii, inclusiv în cazul serviciilor destinate utilizatorilor de dispozitive mobile.

Capitalizarea de piaţă a Facebook a crescut de peste două ori în acest an, la 123 de miliarde de dolari.

Intrarea Facebook în indicii S&P îi asigură o bază solidă de acţionari, din partea fondurilor de investiţii.

Facebook va fi inclusă într-un subindice al S&PO 500 pentru industria softurilor şi serviciilor pentru Internet, alături de Google, Ebay şi Yahoo. Între companiile de Internet care au efectuat oferte publice iniţiale în ultimii trei ani, precum LinkedIn, Yelp şi Twitter, Facebook este prima care intră în S&P 500.

La 19 luni după listarea la bursă, Facebook este deja membră a indicilor Russell 1000 şi MSCI World. Compania a intrat în indicele Nasdaq 100 în decembrie 2012.

Facebook a preferat să se listeze la Nasdaq Stock Market şi nu la New York Stock Exchange.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/facebook-va-fi-inclusa-saptamana-viitoare-in-indicele-standard-poor-s-500-11761911
11761911
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.