Noul serviciu care te ajută să afli când ţi se va strica maşina

Autor: Andra Stroe Postat la 13 decembrie 2019 183 afişări

Predyct este o platformă de mentenanţă predictivă dezvoltată de importatoriul şi distribuitorul de piese auto românesc Ad Auto Total împreună cu furnizorul mondial de soluţii pentru transportul personal, vehicule comerciale, serviicii postvânzare şi îmbunătăţire a performanţei Garrett Advancing Motion. Aceasta anunţă utilizatorii când li se vor strica autovehiculele, ajutând astfel maşinile conectate să petreacă mai mult timp pe şosea şi mai puţin timp în service.

Noul serviciu care te ajută să afli când ţi se va strica maşina

Descrierea inovaţiei:

Serviciul Predyct a fost dezvoltat cu o investiţie de 1,5 milioane de dolari, pe durata a doi ani. La dezvoltarea softului a lucrat o echipă de 20 de oameni. Serviciul va fi disponibil la nivel naţional prin reţeaua Ad Auto Total începând de la finalul anului 2019 şi se adresează preponderent flotelor auto (transportatori de persoane sau mărfuri, societăţi de leasing operaţional sau furnizori de servicii rent-a-car). Targetul proiectului este reprezentat de flote de maşini şi utilizatori casnici, de orice vârstă şi venituri, cu condiţia să îşi dorească să nu aibă probleme cu maşina care să degenereze în reparaţii costisitoare. Potrivit reprezentanţilor businessului, marja de preţ încă se calculează, dar este estimată la o sumă cuprinsă între 9 şi 15 euro/lună/maşină, serviciu care include detectarea şi predicţia problemelor, precum şi servicii GPS. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt Cătălin Popescu (line of business manager, Garret Advancing Motion) şi Ştefan Czibelenyko (project manager, AD Auto Total)

Elementul de noutate:

Platforma Predyct va oferi, alături de diagnoză, o funcţie unică în Europa, şi anume prognoza de defecte asistată de inteligenţa artificială. Concret, identificarea problemelor vehiculului auto înainte ca ele să apară. 

Efecteleinovaţiei:

Predyct prezice un defect al unui autoturism şi influenţează direct costurile reparaţiei. Acestea se pot reduce prin intervenţia la timp, dar şi prin scăderea timpului de staţionare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.