Noul guvernator al Băncii Ungariei şi-a acordat prin lege puteri sporite chiar înainte de a fi numit în funcţie

Autor: Ioana Nita Postat la 06 martie 2013 51 afişări

Noul guvernator al Băncii Naţionale din Ungaria, Gyorgy Matolcsy, a modificat statutul instituţiei în ultimele sale zile ca ministru al economiei în aşa fel încât să-şi asigure un control mai mare al instituţiei odată cu venirea la conducerea acesteia prin limitarea puterii viceguvernatorilor.

Noul guvernator al Băncii Naţionale din Ungaria, Gyorgy Matolcsy, a modificat statutul instituţiei în ultimele sale zile ca ministru al economiei în aşa fel încât să-şi asigure un control mai mare al instituţiei odată cu venirea la conducerea acesteia prin limitarea puterii viceguvernatorilor. Banca centrală a Ungariei a publicat la începutul săptămânii amendamentele aduse statutului instituţiei semnate de Matolcsy pe 28 februarie, cu o zi înainte ca premierul Viktor Orban să îl numească în funcţia de guvernator, scrie The Wall Street Journal. Modifi­carea legii a intrat în vigoare chiar de luni, prima zi de lucru a fostului ministru la conducerea băncii centrale. Comparaţia între noile şi vechile articole ale legii publicate pe site-ul băncii arată că acum Matolcsy poate angaja, concedia şi stabili salariile pentru personalul instituţiei, cu excepţia celor trei vicegu­vernatori. De asemenea, el a înfiinţat un nou post, cel de director general, care poate acţiona în numele guvernatorului. Înainte, viceguvernatorii, directorii şi şefii departamentelor din banca centrală îşi puteau exercita puterea asupra personalului din subordine.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-guvernator-al-bancii-ungariei-si-a-acordat-prin-lege-puteri-sporite-chiar-inainte-de-a-fi-numit-in-functie-10643301
10643301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.