Noul Cod al Muncii - sclavie sau reforma? Cum comentati?

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 ianuarie 2011 26 afişări

Avem patronate divizate, sindicate suparate, guvernanta nehotarati, putini angajati, putine locuri de munca, nevoi uriase la buget si discutii interminabile depre proiectul unul nou Cod al muncii. Spuneti-va aici opinia!

Povestea este urmatoarea: Reprezentantii sindicatelor si ai unor patronate au discuta varianta lor de modificare a Codului muncii Sindialistii ameninta ca, daca Guvernul nu va tine cont de propunerile partenerilor sindicali, vor ajunge la masuri radicale.

Dupa negocierile de marti, de la Ministerul Muncii, reprezentantii sindicatelor si ai unor patronate au cerut premierului sa il demita pe ministrul Muncii, Ioan Botis, nemultumiti de modul in care s-au desfasurat discutiile pe proiectul Codului muncii. Presedintele UGIR-1903, Cezar Corici, a declarat ca reprezentantul Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Agathon, care a facut declaratii impreuna cu ministrul Ioan Botis privind forma finala a Codului muncii, nu face parte din comisia de lucru stabilita de premier si a facut afirmatii "absolut mincinoase".

Totodata, sindicatele si patronatele vor cere asistenta europeana si vor solicita Organizatiei Internationala a Muncii o pozitie legata de textele propuse de Ministerul Muncii care, spun ei, contravin legislatiei europene. De asemenea, sindicatele si patronatele vor face lobby in Parlament sa nu fie aprobata actuala forma a Codului muncii. Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus ca, in aceste conditii, exista si solutii radicale, "bataia pe strada, manifestari multiple", pana in prezent fiind tinuta in frau exprimarea violenta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-cod-al-muncii-sclavie-sau-reforma-cum-comentati-7902630
7902630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.