Norvegia a ridicat restricţiile pe piaţa muncii pentru români

Postat la 15 iunie 2012 10 afişări

Guvernul Norvegiei a adoptat, vineri, decizia de a elimina restricţiile privind accesul pe piaţa muncii din această ţară pentru cetăţenii români.

Decizia se aplică începând de vineri, 15 iunie, precizează un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX de MAE. "Liberalizarea totală a pieţei norvegiene a muncii pentru cetăţenii români reprezintă un factor favorizant în consolidarea relaţiilor economice româno-norvegiene şi un element de susţinere a comunităţii româneşti din Regatul Norvegiei", afirmă MAE, care salută decizia adoptată de Guvernul de la Oslo. Membru al Spaţiului Economic European şi stat asociat la spaţiul Schengen, Norvegia a aplicat măsuri de drept intern vizând accesul cetăţenilor români pe piaţa locală a forţei de muncă, impunând o perioadă de tranziţie de şapte ani, urmare încheierii la 27 iulie 2007 a Acordului privind participarea României şi Bulgariei la Spaţiul Economic European.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
restrictii,
piata muncii,
romani
/actualitate/norvegia-a-ridicat-restrictiile-pe-piata-muncii-pentru-romani-9750566
9750566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.