Norocul conteaza mai mult in lumea finantelor decat in jocul de poker

Postat la 11 mai 2011 47 afişări

Doi economisti americani au ajuns, la sfarsitul unui studiu, la concluzia ca sansa conteaza mai putin in jocul de poker decat pe pietele financiare, infirmand astfel ipoteza potrivit careia pokerul ar fi un joc de noroc.

Intr-un studiu realizat recent si publicat in prestigiosul National Bureau of Economic Research, Steven Levitt, cunoscut pentru cercetarile sale din domeniul economiei infractionale, si Thomas Miles, specialist in efectele dreptului asupra economiei, au studiat in detaliu rezultatele unui mare turneu de poker ce a fost organizat la Las Vegas (2010 World Series of Poker). "Jucatorii identificati a priori ca fiind foarte abili au obtinut o rentabilitate a investitiei de peste 30%, comparativ cu 15% pentru toti ceilalti jucatori", au concluzionat autorii studiului. "Diferentele observate la nivelul ratei de rentabilitate a investitiei sunt, din punct de vedere statistic, extrem de semnificative si mult mai importante decat cele observate pe pietele financiare", au explicat autorii studiului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
strategie,
jocuri de noroc,
cazinouri,
finante,
noroc
/actualitate/norocul-conteaza-mai-mult-in-lumea-finantelor-decat-in-jocul-de-poker-8261628
8261628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.