Nokia prezintă cele mai noi soluţii şi tehnologii 5G, IoT, cloud şi oraşe inteligente

Autor: Florin Casota Postat la 07 iunie 2016 282 afişări

Nokia prezintă cele mai noi soluţii şi tehnologii 5G, IoT, cloud şi oraşe inteligente

Nokia prezintă la Bucureşti cele mai noi soluţii şi tehnologii 5G, IoT, cloud şi oraşe inteligente, dezvoltate pentru a spijini furnizorii de servicii să beneficieze de avantajele tehnologiilor de generaţie viitoare şi pentru a permite noi modele de afaceri în domeniul IoT.

Tehnologia 5G va depăşi graniţele conectivităţii, transformând reţeaua, oferind capacitate masivă, conectivitate şi viteze de date ultra-rapide - cu aproape zero latenţă - pentru a satisface cererile miliardelor de dispozitive, aplicaţii şi obiecte specifice unei lumi„programabile”

În cadrul Innovation Days, Nokia prezintă soluţii şi tehnologii care oferă rezolvări pentru provocările operatorilor de telecomunicaţii şi ajută la extinderea posibilităţilor umane. Nokia este prima companie care poate rula tehnologia 5G pe o staţie de bază comercială, se arată în comunicatul dat publicităţii. De asemenea,  5G va conecta fabricile viitoare şi va ajuta la crearea unui sistem de producţie complet automatizat şi flexibil, productivitatea proceselor de fabricaţie şi logistice vor creşte cu peste 50%. Noua tehnologie 5G îşi propune să ofere niveluri ultra-fiabile şi previzibile de servicii stricte în ceea ce priveşte capacitatea, transferul, latenţa şi conectivitatea senzorilor

Noua soluţie compatibilă 5G, AirScale,suportă orice tehnologie, de la 2G la LTE Advance Pro şi 5G, atunci când acesta va fi implementată. AirScale înlocuieşte Nokia Flexi Base Sation şi utilizează cu 60% mai puţină energie decât Flexi.

Demonstraţiile IoT evidenţiază o serie de studii de caz de utilizare a tehnologiei în situaţii precum prevenirea scurgerilor de apă prin contorizare inteligentă şi analiză avansată, parcare inteligentă şi pilotaj autonom şi conectivitate în industria de îngrijire a sănătăţii.

„Nokia participă la dezvoltarea tehnologiilor 5G şi a principiilor arhitecturale de aproape un deceniu. Rezultatele acestor proiecte pun acum bazele îmbunătăţirii radicale a umanităţii, oferind posibilitatea de a avea acces oriunde, de a înţelege şi a controla totul. Nokia a fost prezentă în România în ultimii 25 de ani şi investeşte continuu aici, contribuind la transformarea industriei de telecomunicaţii. Site-ul din România este unul strategic, cu o echipă profesionistă de peste 1.600 de angajaţi pasionaţi şi cu experienţă, care lucrează în cercetare şi dezvoltare pentru reţelele mobile, aplicaţii & analytics şi reţele fixe, într-unul dintre centrele Global Network Operations ale Nokia, care oferă soluţii multi-vendor şi multi-technology, precum şi în hub-ul nostru global pentru design-ul, livrarea şi mentenanţa reţelelor IP, optice, mobile, fixe şi convergente.”, a declarat Raoul Ros,  Director General  Nokia România

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-prezinta-cele-mai-noi-solutii-si-tehnologii-5g-iot-cloud-si-orase-inteligente-15447261
15447261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.