O companie gigant din Finlanda deschide un centru de cercetare şi dezvoltare în România şi angajează 300 de oameni până la finalul anului

Postat la 21 iunie 2017 219 afişări

Nokia extinde campusul din Timişoara cu cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România. În urma extinderii, noul campus din Timişoara va avea o suprafaţă de 27.000 mp. Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.

O companie gigant din Finlanda deschide un centru de cercetare şi dezvoltare în România şi angajează 300 de oameni până la finalul anului

Investiţia totală în Nokia Campus este de peste 73 de milioane de euro. În prezent, peste 1300 de angajaţi sunt în campus, dintre care 600 de ingineri din departamentul de cercetare şi dezvoltare, inaugurat acum, şi peste 700 de specialişti din centrul global de operare de reţele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara din decembrie 2015. Ultima etapă de relocare a echipei în acest campus va fi finalizată în părima jumătate a anului viitor.

Nokia are 1600 de angajaţi în România şi va angaja 300 de oameni până la finalul anului, dintre care 100 în echipele de cercetare şi 200 în echipa de servicii. 

"Astăzi inaugurăm campusul în care am investit peste 70 de milioane de euro. Din 2018 toţi angajaţii Nokia vor lucre aici. Această inaugurare arată încrederea noastră în România şi în abilităţile oamenilor de aici", a declarat Raoul Ros, country senior officer şi general manager Nokia România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.