Noi informaţii: Legătura dintre grupa de sânge şi riscul infectării cu noul coronavirus

Postat la 18 iulie 2020 989 afişări

Noi informaţii: Legătura dintre grupa de sânge şi riscul infectării cu noul coronavirus

În general, grupa sangvină nu provoacă diferenţe semnificative în viaţa de zi cu zi a oamenilor

Totuşi, mai multe studii recente caută o legătură între grupa de sânge şi riscul îmbolnăvirii cu coronavirus. Principalele grupe de sânge sunt A, B, AB şi 0

Există o legătură între grupa de sânge şi riscul infectării cu noul coronavirus?Un studiu realizat luna trecută de cercetătorii germani sugera că oamenii cu grupa sangvină A sunt expuşi unor riscuri cu peste 45% mai mari de a contracta virusul şi de a dezvolta simptome puternice. În schimb, cei cu grupa 0 ar fi fost mai protejaţi de COVID-19.

Cercetătorii au ajuns la acest rezultat după ce au analizat probe de sânge recoltate de la 1.610 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus şi după ce au fost prelevate probe de la 2.205 persoane sănătoase din Italia şi Spania, pentru a se putea realiza comparaţii.

Cu toate acestea, un studiu publicat săptămâna aceasta contrazice o parte din rezultatele iniţiale. Potrivit BBC, este doar una dintre dovezile care indică evoluţia continuă a proceselor ştiinţifice.

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts şi de la Spitalul Beth Israel Deaconess susţin că nu au găsit dovezi care să susţină ideea potrivit căreia există o legătură între grupa de sânge şi riscul dezvoltării unor simptome severe în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grupa,
sange,
legatura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.