Noi facilităţi ale portalului ANAF: Schimbul automat de informaţii în domeniul impozitelor directe

Autor: Alexandru Nanu Postat la 03 septembrie 2022 46 afişări

Noi facilităţi ale portalului ANAF: Schimbul automat de informaţii în domeniul impozitelor directe

În vederea facilitării conformării cu obligaţiile instituite în sarcina instituţiilor financiare, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziţie o nouă secţiune dedicată schimbului automat de informaţii în domeniul impozitelor directe, conform unui comunicat de la începutul acestei luni de pe site-ul insituţiei.

Prin intermediul acestei pagini, instituţiile financiare din România care au obligaţia să aplice normele de raportare şi diligenţă fiscală în scopul realizării schimbului de informaţii în temeiul instrumentelor juridice de drept internaţional la care ţara noastră este parte, au acces la următoarele informaţii:

- ghiduri care cuprind aspecte detaliate referitoare la Standardul comun de raportare (SCR) şi acordul FATCA,

- întrebări frecvente şi clarificări legate de SCR şi acordul FATCA,

- lista partenerilor pentru schimb automat de informaţii cu privire la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenţi,

- alte link-uri utile şi modele de formulare tip ”autocertificare”,

- date de contact.

Totodată, în conformitate cu cadrul legal aplicabil (Art.62, alin. 8 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare), ANAF a publicat listele actualizate cu jurisdicţiile participante şi cele care fac obiectul raportării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
informatii,
schimb,
anaf,
facilitare,
impozite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.