Nicolăescu: Managerii spitalelor publice care acumulează arierate trei luni consecutive vor fi schimbaţi din funcţie

Autor: Ioana David Postat la 22 martie 2013 25 afişări

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a anunţat astăzi că de la 1 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a contractului cadru (documentul care stabileşte condiţiile acordării serviciilor de sănătate), spitalele mari, numite spitale de linie 1 şi spitale de linia 2, vor avea mai mulţi pentru fiecare caz rezolvat (indicatorul care defineşte această sumă se numeşte tarif pe caz ponderat).

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a anunţat astăzi că de la 1 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a contractului cadru (documentul care stabileşte condiţiile acordării serviciilor de sănătate), spitalele mari, numite spitale de linie 1 şi spitale de linia 2, vor avea mai mulţi pentru fiecare caz rezolvat (indicatorul care defineşte această sumă se numeşte tarif pe caz ponderat). Spre exemplu, spitalele de linia 1 vor primi 1.800 de lei pentru fiecare caz rezolvat, faţă de 1.400 - 1.600 în prezent, spitalele de linia a 2-a vor primi 1.600 de lei de la 1.400 de lei. Pentru spitalele de linia a treia sumele rămân la 1.400 de lei, iar celelalte vor primi mai puţini bani. Totodată, marile spitale din ţară, vor mai primi bani suplimentari şi pentru serviciile de anestezie- terapie intensivă (ATI), printr-un program special al Ministerului Sănătăţii. "30% din spitale consumă 80% din fondurile alocate (...) Acei manageri care acumulează arierate trei luni consecutiv vor fi schimbaţi din funcţie", a spus Eugen Nicolăescu la evenimentul Mediafax Talk About Health Reform.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolaescu-managerii-spitalelor-publice-care-acumuleaza-arierate-trei-luni-consecutive-vor-fi-schimbati-din-functie-10684725
10684725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.