Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Femeii: deloc întâmplător, cuvântul pace este de gen feminin

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 martie 2023 40 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a trimis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii. Ele aduc viaţă, speranţă şi echilibru, deloc întâmplător, cuvântul pace este de gen feminin, a scris premierul în mesajul său.

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Femeii: deloc întâmplător, cuvântul pace este de gen feminin

Nicolae Ciucă a vorbit despre rolul femeilor în societate şi despre pace.

„Ele aduc viaţă, speranţă şi echilibru. Sunt deschizătoare de drumuri în multe „domenii, sunt creative şi îmbrăţişează inovaţia şi progresul. Se află în prima linie a celor mai dificile misiuni. Astăzi şi în fiecare zi le suntem recunoscători pentru ceea ce fac, întotdeauna cu responsabilitate. Setează noi standarde de profesionalism în cele mai importante domenii de activitate. În sănătate, educaţie, în mediul antreprenorial, în sectorul asociativ, în cel public, în sport, cultură, cercetare, diplomaţie şi securitate naţională doamnele şi domnişoarele performează. Iar pe lângă profesionalism, se remarcă prin empatie, echilibru, capacitate de mediere. Deloc întâmplător, cuvântul pace, cu multiplele sale sensuri, este de gen feminin”, a scris Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a menţionat şi strategiile statului român privitoare la femei.

„O societate inclusivă şi modernă, cum ne dorim şi în România, pune în valoare competenţa şi abilităţile tuturor cetăţenilor săi şi oferă femeilor poziţionare corectă în viaţa socială şi profesională. Este o responsabilitate şi onoare, deopotrivă, să le susţinem, promovăm şi implicăm în deciziile sociale, economice şi politice în aceeaşi mare măsură în care ele participă la dezvoltarea societăţii. Le doresc tuturor mamelor, soţiilor, fiicelor, colegelor noastre sănătate, zile frumoase şi liniştite, bucurii alături de familie şi mult succes în tot ce fac zi de zi”, a precizat premierul Ciucă.

Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Sărbătoarea a fost recunoscută oficial în 1975, de către ONU, şi a fost adoptată, ulterior de numeroase ţări.

În România, până în decembrie '89, pe 8 martie se sărbătorea Ziua mamei. După revoluţia din 1989 Ziua mamei a fost înlocuită cu Ziua femeii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
mesaj,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.