Niciun turist român nu a fost afectat de incendiile de vegetaţie din Turcia: „În Antalya nu a fost necesară evacuarea din resorturi a turiştilor pentru că situaţia a fost sub control”

Autor: Miruna Diaconu Postat la 03 august 2021 31 afişări

Niciun turist român nu a fost afectat de incendiile de vegetaţie din Turcia: „În Antalya nu a fost necesară evacuarea din resorturi a turiştilor pentru că situaţia a fost sub control”

Turiştii români aflaţi în această perioadă în vacanţă în Turcia nu au fost afectaţi de incendiile de vegetaţie din statul turc. Astfel, situaţia situaţiei începe să revină la normal, iar activitatea turistică nu este afectată, conform unui comunicat la agenţia de turism Soley Tour.

Totuşi, la finalul săptămânii trecute, în Bodrum autorităţi au luat decizia de ai muta temporar pe turiştii cazaţi în două hoteluri, ca măsură de precauţie, aceştia revenind în resorturi o zi mai târziu.

„În toată această perioadă, în Antalia nu a fost nevoie de evacuarea din resorturi a turiştilor pentru că situaţia a fost sub control, iar vacanţele, inclusiv ale turiştilor români, au continuat fără sincope, conform programului. În ceea ce ne priveşte, nu am avut solicitări de anulare a vacanţelor în Turcia şi turiştii trebuie să ştie că pot călători în această destinaţie fără griji. Noi, ca turoperator, am fi primii care ar anula deplasările în Turcia, dacă siguranţa şi confortul turiştilor noştri ar fi ameninţat de situaţia din zonă ”, a declarat Erdinc Adali, CEO Soley Tour.

Ministrul turc al Agriculturilor şi Silviculturii, Demir Pakdemirli, a declarat că în ultimele şase zile, 137 de incendii au fost controlate în 32 de provincii, dar în continuare pompierii se luptă pentru stingerea a 13 incendii din şase provincii.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează cu zeci de avioane şi elicoptere, peste 800 de maşini de pompieri, iar mai bine de 5.000 de angajaţi sunt angrenaţi în lupta împotriva flăcărilor.

De asemenea, Dan Goicea, CEO al agenţiei de turism Cocktail Holidays, spune că situaţia este sub control din acest lucru pe care le are de la turiştii care se află în zonă.

„În Marmaris sa rezolvat cu fumul. Sa repornit curentul şi funcţionează aparate de aer condiţionat hotelurile din apropierea incendiului. Avem chiar două familii în Grand Truban şi nu au probleme din cauza incendiului. În zona Bodrum nu mai există incendii în zona de hoteluri. Focurile au fost, mai sunt mici focare, dar distanţa de 20-50 km de localitate. De asemenea, zona Kusadasi şi Didim nu au parte de incendii ”, explică pentru ZF Dan Goicea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.