New York Times: Criza din Turcia va afecta încrederea SUA, perturbând eforturile americane în Orientul Mijlociu

Postat la 17 iulie 2016 171 afişări

Criza politică din Turcia, stat membru NATO confruntat cu o tentativă de lovitură de stat, va afecta încrederea SUA în preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, perturbând eforturile de soluţionare a crizelor din Orientul Mijlociu, comentează ziarul The New York Times.

"În contextul tuturor crizelor din Orientul Mijlociu, Administraţia Barack Obama găsea confort în faptul că exista un lider politic de încredere, ales în mod democratic, un partener loial în cadrul NATO pe care Washingtonul se putea baza - preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Indiferent de modul în care tentativa de lovitură de stat împotriva lui Recep Erdogan ar evolua în următoarele ore şi zile, această certitudine este zdruncinată", notează David E. Sanger, editorialist al ziarului The New York Times, într-un material intitulat "Statele Unite sunt pe un teren instabil din cauza revoltei contra lui Erdogan".

Deşi tentativa de lovitură de stat a eşuat, Turcia a devenit brusc o altă ţară instabilă într-o regiune marcată de crize. "Aproape sigur, Recep Erdogan va iniţia o curăţare a cadrelor implicate în complot şi probabil va căuta şi alţi contestatari ai autorităţii sale, prelungind seria de măsuri radicale care a şocat mulţi aliaţi ai Turciei din cadrul NATO", adaugă cotidianul american.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
SUA,
O.MIJLOCIU
/actualitate/new-york-times-criza-din-turcia-va-afecta-increderea-sua-perturband-eforturile-americane-in-orientul-mijlociu-15530201
15530201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.