NEPI a atras 80 milioane euro, printr-o ofertă de acţiuni, pentru achiziţii şi dezvoltări

Postat la 08 aprilie 2014 45 afişări

Fondul sud-african NEPI, cel mai activ investitor şi dezvoltator de pe piaţa imobiliară românească din ultimii ani, a atras aproximativ 80 milioane euro printr-o majorare de capital cu o valoare iniţială de circa 60 milioane euro, banii urmând să fie utilizaţi pentru finanţarea parţială a potenţialelor oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări.

NEPI a atras 80 milioane euro, printr-o ofertă de acţiuni, pentru achiziţii şi dezvoltări

 "NEPI a încheiat oferta ABB anuntaţă astăzi, 8 aprilie 2014. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 1,16 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 80 milioane euro). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB, au fost la pretul de 83,50 ZAR (ranzi - n.r.) pe acţiune, cu un discount de 2,1% faţă de preţul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 5,2%, luând în calcul preţul de închidere anterior, din data de 7 aprilie 2014", se arată într-un comunicat transmis marţi de fondul de investiţii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La ofertă nu au putut participa investitori din România, iar noile acţiuni vor fi emise în data de 17 aprilie, potrivit NEPI.

Fondul de investiţii a anunţat marţi dimineaţă că la ora 09:00 (ora Africii de Sud) a lansat o ofertă prin care vrea să atragă de la investitori aproximativ 60 milioane euro. NEPI avea dreptul să închidă oricând operaţiunea, preţul şi alocarea urmând să fie anunţate la scurt timp după finalizarea ofertei, potrivit companiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nepi-a-atras-80-milioane-euro-printr-o-oferta-de-actiuni-pentru-achizitii-si-dezvoltari-12429551
12429551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.