Negocieri la Chisinau. Cu sau fara comunisti?

Postat la 04 decembrie 2010 23 afişări

Partidele care au format Alianta pentru Integrare Europeana din Republica Moldova sunt indemnate sa refaca organismul care a guvernat tara in ultimul an, in urma legislativelor de la Chisinau care au demonstrat ca preferintele electorale ale populatiei nu s-au schimbat.

Celor trei partide necomuniste (PLDM, PD si PL) care au fost propulsate in noul parlament de la Chisinau le-ar mai trebui doua voturi ca sa aleaga seful statului si sa deblocheze criza politica fara ajutorul comunistilor. Partidul Democrat si Partidul Liberal, care au obtinut 15, respectiv 12 mandate de deputat, au fost depasite de Partidul Liberal Democrat, condus de premierul Vlad Filat, care a adunat 32 de mandate.

Liderul liberal-democrat Vlad Filat a anuntat ca PLDM isi doreste alianta, este deschis la compromisuri, dar nu va accepta santajul si conditionarile din partea posibililor viitori colegi. Vlad Filat a mentionat ca peste 60% din alegatorii ce au participat la scrutinul de duminica trecuta au optat pentru un viitor necomunist si ca partidele care reprezinta electoratul democratic trebuie sa tina cont de aceasta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/negocieri-la-chisinau-cu-sau-fara-comunisti-7778614
7778614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.