Năstase: Din decembrie am făcut o plângere la CEDO pentru a arăta nedreptatea din sentinţă

Postat la 18 aprilie 2013 21 afişări

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri, că din decembrie 2012 a făcut o plângere la CEDO, pentru a arăta nedreptatea din cazul său, menţionând că nu a dorit să facă cerere de graţiere către Traian Băsescu, pentru că ar fi fost o umilinţă şi o recunoaştere a unei vinovăţii.

Năstase: Din decembrie am făcut o plângere la CEDO pentru a arăta nedreptatea din sentinţă

 "Voi căuta mai departe să găsesc un remediu juridic - şi e un lucru pe care nu l-am spus până acum - încă din decembrie am făcut plângere la CEDO în legătură cu această condamnare pentru că vreau pe mai departe să arăt felul incorect în care s-a desfăşurat procedura şi nedreptatea din sentinţa respectivă", a spus Năstase la Antena 3.

El a mai arătat că niciodată nu ar fi făcut o cerere de graţiere a sa către preşedintele Traian Băsescu.

"Mi s-ar fi părut o umilinţă. Aş fi preferat să stau doi ani sau oricât în penitenciar. O cerere ar însemna recunoaşterea unei vinovăţii pe care eu o resping categoric. (..) Pentru mine o cerere de graţiere către Băsescu ar fi fost o altă umilinţă, pe care în niciun caz eu însumi nu aş fi acceptat să o îndur", a spus Năstase.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nastase-din-decembrie-am-facut-o-plangere-la-cedo-pentru-a-arata-nedreptatea-din-sentinta-10762122
10762122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.