Adrian Năstase, ELIBERAT din penitenciar

Autor: Otilia Ciocan Postat la 21 august 2014 72 afişări

Adrian Năstase a ieşit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas acelaşi, că ultimii ani l-au întărit şi precizând că are "diverse idei extravagante", pe care însă nu le dezvăluie acum.

Adrian Năstase a declarat, joi, la ieşirea de la Jilava, că a primit oferte de la multinaţionale, dar şi de la un guvern străin, că ar vrea să fie consultant politic, că scrie o carte intitulată "Traversarea deşertului" şi că intenţionează să se întoarcă la catedră.

"Ştiţi foarte bine că în următorii nouă ani eu practic nu voi putea să ocup funcţii publice şi, din acest punct de vedere, mi-a făcut mare plăcere să primesc diverse oferte de la nişte societăţi multinaţionale şi de la un guvern străin. Să nu mă întrebaţi de unde pentru că oricum nu o să vă spun. Dar dacă nu mai este nevoie de mine în România, aşa cum au hotărât instanţele, în mod evident va trebui să găsesc un drum pentru viitor", a spus Năstase.

Întrebat cum arată în prezent omul politic Adrian Năstase, el a arătat din nou că în momentul de faţă nu are dreptul să voteze, să fie ales şi să ocupe funcţii publice.

"Aş vrea să fiu eventual consultant politic şi eventual să fac contracte cu unele dintre televiziunile voastre pentru a explica diverse lucruri", a adăugat Adrian Năstase.

Întrebat de ce şi-a lăsat barbă şi dacă va renunţa acum la ea, Năstase a răspuns negativ, adăugând că i s-a spus că, arătând astfel, ar putea obţine cu uşurinţă un rol într-un film. "Nu ştiu (ce rol, n.r.), dar aştept oferte. Există nenumărate documentare la unele televiziuni în care n-aş vrea să joc", a mai răspuns fostul premier la întrebările jurnaliştilor.

Întrebat ce făcea înainte să fie eliberat, Năstase a răspuns că tocmai terminase o discuţie cu o parte din "colegii" săi despre Constantin Brâncoveanu şi şi-a adus aminte că "de fapt trădarea boierilor a dus la apariţia domnitorilor fanarioţi în România".

Năstase a mai spus că scrie o carte care se intitulează "Traversarea deşertului" şi în care va include experienţa penitenciarului şi că intenţionează să se întoarcă la catedră, la Facultatea de Drept.

Totodată, Năstase i-a anunţat pe jurnalişti că nu va acorda interviuri în perioada următoare.

Adrian Năstase a plecat, joi seară, din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NĂSTASE,
LIBERARE CONDIŢIONATĂ,
/actualitate/adrian-nastase-eliberat-din-penitenciar-13129816
13129816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.