Muzeul Naţional Bran se va desfiinţa după aproape 60 de ani de funcţionare

Postat la 26 februarie 2016 126 afişări

Muzeul Naţional Bran se va desfiinţa după aproape 60 de ani de funcţionare

Muzeul Naţional Bran se va închide, în luna august, după 60 de ani de funcţionare, conform unei decizii a Ministerului Culturii (MC), deoarece clădirea în care funcţionează muzeul va intra în administrarea familiei de Habsburg, care deţine şi Castelul Bran, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, istoricul Nicolae Pepene, a declarat, joi, pentru corepondentul MEDIAFAX, că Muzeul Naţional Bran va fi desfiinţat în luna august, conform unei decizii a MC, urmând ca cele aproape 10.000 de obiecte din acesta să fie expuse fie în Castelul Bran, fie la Muzeul de Istorie din Braşov.

Muzeul Naţional Bran funcţionează în clădirea Vămii Medievale Bran, care din luna august va trece în administrarea privată a familiei de Habsburg, care deţine şi Castelul Bran, prin urmare, muzeul va fi desfiinţat.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/muzeul-national-bran-se-va-desfiinta-dupa-aproape-60-de-ani-de-functionare-15088449
15088449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.