Muntii care vara se transforma intr-un "oras". Multi romani migreaza aici in cautare de lucru

Postat la 04 august 2013 330 afişări

Lipsa locurilor de munca ii impinge pe multi romani sa migreze pe timpul verii in varf de munte in cautare de lucru. Asa se face ca in aceasta perioada, Muntii Gurghiului din zona Sovata se transforma intr-un adevarat orasel, unde zeci de familii se muta pentru o luna in speranta ca vor culege fructe de padure destule, pentru a le vinde.

 Muntii care vara se transforma intr-un "oras". Multi romani migreaza aici in cautare de lucru

Cum urci spre varful muntilor Gurghiului, corturile colorate iti fura imediat privirea. Montate cu multa grija si amenajate ca o mica "garsoniera", aici isi duc traiul zeci de familii din judetul Mures.

Cei care se muta aici sunt persoane care nu au un loc de munca, iar padurea le ofera sansa sa castige niste bani. Pentru asta parcurg zilnic zeci de kilometrii ca sa adune afine si bureti.

Iacob Viorica, culegatoare: "Aici lucram, ca n-avem unde, trebuie sa facem un ban sa avem peste iarna".

Iar pentru ca nu au de unde sa se aprovizioneze, unei femei i-a venit ideea sa isi deschida aici un mic magazin alimentar.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munte,
cautare,
migrare,
romani,
transformare
/actualitate/muntii-care-vara-se-transforma-intr-un-oras-multi-romani-migreaza-aici-in-cautare-de-lucru-11204907
11204907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.