Multinaţionalele din Bucureşti plătesc costurile de relocare ale specialiştilor din provincie

Autor: Ioana Matei Postat la 31 ianuarie 2018 241 afişări

În ianuarie 2018, cererea în zona Aviaţiei, din Bucureşti a crescut pe fondul numărului mare de specialişti români veniţi din oraşele secundare, angajaţi în posturi cheie la companiile din zona Barbu Văcărescu – Floreasca – Pipera, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii agenţiei imobiliare Nordis.

Multinaţionalele din Bucureşti plătesc costurile de relocare ale specialiştilor din provincie

Cele mai căutate au fost apartamentele de două camere din zona Aviaţiei. Bugetele tinerilor manageri români variază între 700 şi 1.000 euro/lună şi aceştia preferă apartamentele noi, de două şi trei camere, cu loc de parcare, situate cât mai aproape de birou.

 „Cererea de închiriere a apartamentelor situate în zona de nord este mai mare la începutul acestui an, cu 30-40% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, dar există un echilibru pe piaţă, datorită faptului că şi oferta a crescut în ultimul an, pe măsură ce s-au livrat noi ansambluri rezidenţiale, în zonele Aviaţiei, Băneasa şi Pipera.

Imobilele nou livrate in zona de nord au un impact semnificativ atât asupra stocului de locuinţe, cât şi asupra standardelor de calitate solicitate de către chiriaşi, contrabalansând astfel cererea în creştere”, declară Aura Diaconescu, manager al Departamentului Închirieri, în cadrul Nordis.

Tinerii corporatişti caută să închirieze locuinţe premium cât mai apropiate de birou, managerii străini şi antreprenorii români cu copii închiriază vile sau apartamente mari, situate lângă şcolile renumite din Bucureşti.

Anul 2017 s-a caracterizat printr-o tendinţă de creştere a cererilor de închiriere pentru proprietăţi premium situate în zonele Herăstrău, Aviaţiei şi Pipera, tendinţă care se menţine şi la începutul acestui an.

Cele mai multe tranzacţii de închiriere în zona de nord s-au încheiat însă la bugete cuprinse între 1.000-1.500 de euro în 2017.

Expaţii din top management şi-au menţinut preferinţa pentru apartamentele exclusiviste, situate în zonele Dorobanţi – Capitale, Primăverii sau Herăstrău, a căror chirie depăşeşte 2500 euro/lună.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă in investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis ¬ Development, de dezvoltare imobiliară, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare şi Nordis Premium Properties, de intermediere şi investiţii imobiliare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.