Motivul pentru care Kim Jong-Un a anunţat surprinzătoarea încetare a testelor nucleare

Postat la 26 aprilie 2018 250 afişări

Phenianul ar fi fost nevoit să accepte discuţiile privind posibila denuclearizare a Coreei de Nord după ce singurul poligon de teste atomice din această ţară, aflat la Punggye-ri, s-a prăbuşit parţial în urma testelor şi nu mai este utilizabil, informează presa, citând oameni de ştiinţă chinezi.

Motivul pentru care Kim Jong-Un a anunţat surprinzătoarea încetare a testelor nucleare

Dovezi strânse din surse diferite de două echipe de oameni de ştiinţă chinezi indică faptul că poligonul subteran s-a prăbuşit în urma ultimului test nuclear efectuat anul trecut de Coreea de Nord, relatează publicaţia The Wall Street Journal, potrivit site-ul de ştiri Ynet.

Un om de ştiinţă a declarat pentru cotidianul The China Morning Post că prăbuşirea poligonului de teste, aflat sub Muntele Mantap din Coreea de Nord, l-a făcut pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, să anunţe surprinzătoarea încetare a testelor nucleare.

Wen Lianxing, un geolog de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie a Chinei, a declarat că poligonul s-a prăbuşit în urma testului nuclear din data de 3 septembrie, atunci când a fost detonat cel mai puternic dispozitiv termonuclear testat până atunci în Coreea de Nord.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.