Motivul incredibil pentru care un bucătar a decis să returneze steaua Michelin pe care a primit-o

Autor: Florin Casota Postat la 28 decembrie 2017 3096 afişări

În 2011, un bucătar francez a primit steaua Michelin, o recunoaştere a talentelor sale, însă nu avea să fie şi o binecuvântare.

Jérôme Brochot, un cunoscut chef francez, a decis să returneze steaua Michelin, cea mai mare onoare pe care o poate primi un bucătar, relatează Business Insider.

Brochot este patronul hotelului-restaurant Le France din Montceau-les-Mines, un fost oraş minier cu o populaţie de aproape 18.000 de oameni, potrivit New York Times.

În 2011, a primit steaua Michelin, o recunoaştere a talentelor sale, însă nu avea să fie şi o binecuvântare. "Ultimii trei ani au fost o catastrofă. Facem tot ce putem pentru a ţine locul deschis. Caut idei pentru a supravieţui", a declarat bucătarul pentru New York Times.

În 2011, după o renovare costisitoare a bucătăriei ce l-a îndatorat pe chef, Brochot nu a putut atrage destui clienţi dispuşi să plătească un meniu demn de un restaurant cu o stea Michelin. Aşadar, le-a cerut celor de Michelin Guide să ia steaua inapoi, un simbol de fine dining, dar şi preţuri ridicate.

Până în noiembrie 2017, Le France avea un meniu cu preţ fix de 130 de euro, un preţ mare în orice  oraş al lumii, mai ales într-o localitate cu doar 18.000 de persoane. A fost nevoit să concedieze 3 bucătari pentru a-şi permite ingredientele ce sunt folosite în restaurante cu stele Michelin.

Fără acea recunoştiinţă a bucătăriei mondiale, Brochot a scăzut preţurile şi a oferit versiuni mai ieftine ale celor mai bune mâncăruri gătite de el, iar acum "avem mai mulţi oameni acum în restaurant".

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China? Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China?
Refuz categoric al Chinei de a intra în aranjamente de control al armelor strategice nucleare cu SUA şi Rusia
MonitorulPartidelor
Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.