Moschee din Cisiordania, incendiată de către colonişti israelieni

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 12 noiembrie 2014 46 afişări

O moschee a fost incendiată în noaptea de marţi spre miercuri de către colonişti israelieni în satul Al Mughayir, în apropiere de Ramallah, în Cisiordania ocupată, au anunţat reprezentanţi ai serviciilor palestiniene de securitate.

"Colonişti au incendiat primul etaj al moscheii din satul Al Mughayir, situat în apropiere de colonia israeliană Shilo şi de un drum utilizat exclusiv de către colonişti", au precizat oficialii citaţi, amintind că în 2012 a fost incendiată altă moschee din sat.

De ani de zile, colonişti extremişti şi activişti de extremă-dreapta comit agresiuni şi acte de vandalism împotriva palestinienilor, arabilor israelieni, lăcaşurilor de cult musulmane şi creştine şi chiar împotriva armatei israeliene.

Tensiuni puternice sunt înregistrate în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania, marcate de ciocniri între manifestanţii palestinieni şi forţele de ordine israeliene, precum şi de atentate palestiniene. Armata israeliană a suplimentat forţele în Cisiordania, iar poliţia a consolidat măsurile de securitate pe întreg teritoriul Israelului, în urma unui atentat comis la Tel-Aviv.

Pe de altă parte, sinagoga din localitatea arabă Shfaram, din nordul Israelului, a fost vizată marţi seară de un atac cu sticle incendiare, a anunţat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, precizând că atacul a provocat pagube minore.

Tensiunile au luat amploare şi în localităţile arabe israeliene, după ce un tânăr a fost ucis sâmbătă de poliţia israeliană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CISIORDANIA,
INCENDIU,
ISRAEL
/actualitate/moschee-din-cisiordania-incendiata-de-catre-colonisti-israelieni-13537521
13537521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.