Google va plăti către NASA o chirie de 1,16 miliarde de dolari

Autor: Ioana Matei Postat la 11 noiembrie 2014 78 afişări

Google a semnat un contract pentru pentru închirierea în următorii 60 de ani a aerodromlui Moffett aflat în proprietatea NASA, potrivit publicaţiei americane Verge.com. Astfel, Google va plăti către NASA o chirie estimată la aproximativ 1,16 miliarde de dolari pe întreaga durată a contractului de închiriere, la care se adaugă investiţiile suplimentare ale companiei în restaurarea proprietăţii-

Google va plăti către NASA o chirie de 1,16 miliarde de dolari

Aerodromul Moffett se află în sudul golfului San Francisco şi include trei hangare, o clădire de operaţiuni, două piste de aterizare şi un teren privat de golf.

Google ar putea folosi aerodromul şi hangarele aflate pe acesta pentru cercetare, dezvoltare, asamblare şi testare a unor tehnologii ce ţin de robotică, aviaţie, explorare spaţială şi alte noi domenii în care se presupune ca va intra compania.

Google plănuieşte să investească 200 de milioane de euro în proprietate. Compania nu a anunţat data exactă în care va prelua controlul aerodromului şi nu a oferit foarte multe detalii în ce priveşte modul în care va fi folosit locul, dar există speculaţii legate de creşterea interesului companiei în robotică, drone şi alte tehnologii noi care nu ţin neapărat de internet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
nasa,
chirie,
miliarde
/actualitate/google-va-plati-catre-nasa-o-chirie-de-1-16-miliarde-de-dolari-13533008
13533008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.