Cinci bănci mari din SUA, Marea Britanie şi Elveţia au fost amendate cu 3,3 miliarde de dolari

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 12 noiembrie 2014 28 afişări

Cinci bănci mari au fost amendate cu 3,3 miliarde de dolari de către autorităţile de reglementare din Marea Britanie, Elveţia şi Statele Unite, în urma unei înţelegeri care încheie investigaţia privind manipularea pieţei valutare

Cele cinci bănci care au fost amendate miercuri sunt HSBC şi Royal Bank of Scotland din Marea Britanie, UBS din Elveţia şi Citigroup şi J.P. Morgan Chase din SUA, relatează  The Wall Street Journal.

Băncile vor plăti 1,4 miliarde de dolari către autorităţile americane şi 1,1 miliarde de lire sterline (1,75 miliarde de dolari) către Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie.

De asemenea, UBS a fost amendată separat şi de autorităţile de reglementare din Elveţia cu 134 milioane de franci elveţieni (139 milioane de dolari).

Autorităţile analizează de mai bine de un şi jumătate acuzaţii potrivit cărora mai multe bănci nu au supravegheat corespunzător activitatea traderilor săi şi nu au condus suficient de multe controale interne, în aceste condiţii mai mulţi angajaţi făcând schimb de informaţii referitoare la poziţiile adoptate pe piaţă şi la ordinele clienţilor, pentru a manipula piaţa valutară.

La începutul lunii noiembrie, RBS a anunţat că a pus deoparte 400 de milioane de lire sterline (639 milioane de dolari) pentru rezolvarea unor litigii, iar Citigroup 600 de milioane de dolari, dintre care 300-400 milioane de dolari pentru investigaţia din Marea Britanie, potrivit Bloomberg.

De asemenea, JPMorgan a constituit în trimestrul al treilea un provizion de 1 miliard de dolari, pentru costurile litigiilor legate în mare parte de investigaţiile privind piaţa valutară.

La rândul său, banca elveţiană UBS a pus deoparte 1,94 miliarde de dolari pentru litigii şi a confirmat că se află în negocieri cu Departamentul de Justiţie din Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂNCI,
AMENDĂ,
/actualitate/cinci-banci-mari-din-sua-marea-britanie-si-elvetia-au-fost-amendate-cu-3-3-miliarde-de-dolari-13537480
13537480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.