Fabrica de brânzeturi de la Ţaga reia productia pe 26 noiembrie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 noiembrie 2014 168 afişări

AgroTransilvania Cluster şi FrieslandCampina România anunţă încheierea procedurilor de reautorizare şi reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Ţaga (Cluj), în vederea reluării producţiei.

Redeschiderea acestei unităţi de producţie a fost posibilă în urma acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina România şi Fabrica de Brânzeturi Transilvania, ca urmare a asocierii dintre AgroTransilvania Cluster şi Cooperativa Agricolă Someş Arieş.

Acest acord prevede producţia Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză şi grota de la Ţaga, precum şi brandul Năsal, au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania.

“Exploatarea potenţialului unic al grotei şi valorificarea lanţului de valoare existent în cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborări. Am iniţiat acest demers pentru a susţine valorificarea laptelui prin produse destinate în special pieţei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean”, a declarat Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.

“Redeschiderea fabricii prin această soluţie inovatoare de business reprezintă răspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor şi ale membrilor comunităţii locale, care şi-au dorit să consume, în continuare, Brânza de Năsal”, a declarat Cornel Cărămizaru, director de vânzări FrieslandCampina România.

Fabrica de brânză din comuna Ţaga este deţinută de compania FrieslandCampina România şi se află în conservare de la 1 iunie 2013.

Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înfiinţată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someş Arieş. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenţi economici, entităţi de cercetare, instituţii şi catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean.

Cooperativa Agricolă Someş Arieş este formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte. Iniţiativa de a reuni în aceeaşi structură actori importanţi din sectorul agroindustrial clujean şi transilvanean îi aparţine Consiliului Judeţean Cluj.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fabrica-de-branzeturi-de-la-taga-reia-productia-pe-26-noiembrie-13532543
13532543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.