Protocol de predare-primire la MAE: Corlăţean i-a transmis lui Meleşcanu dosarele şi priorităţile

Autor: Catalina Mihai Postat la 11 noiembrie 2014 32 afişări

Protocolul de predare-primire între noul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi predecesorul său, Titus Corlăţean, a fost semnat, marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, Corlăţean informându-l pe noul şef al diplomaţiei cu privire la dosarele curente şi priorităţile MAE.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, protocolul de predare-primire între noul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi predecesorul său, Titus Corlăţean, a avut loc, marţi, la sediul Ministerului de Externe.

Titus Corlăţean l-a informat pe noul şef al diplomaţiei române "cu privire la dosarele curente şi la priorităţile pentru activitatea Ministerului Afacerilor Externe", se arată în comunicat.

În cadrul discuţiei, Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu s-au referit la importanţa Parteneriatului Strategic România-SUA, la activitatea României, în calitate de membru, în cadrul NATO şi UE, la relaţia specială cu Republica Moldova, precum şi la evoluţiile de securitate din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din estul Ucrainei. A fost, de asemenea, abordată şi situaţia din Orientul Mijlociu.

MAE precizează că au fost discutate măsurile care ţin de competenţa instituţiei "în privinţa optimizării procesului de votare la turul II al alegerilor prezidenţiale din afara ţării". În acest context, "a fost împărtăşit interesul privind asigurarea măsurilor necesare pentru ca alegerile în străinătate să se desfăşoare în condiţii de legalitate, corectitudine şi deplină neutralitate şi, în acelaşi timp, să fie posibil pentru cât mai mulţi români aflaţi în străinătate să-şi exercite dreptul la vot în turul II de scrutin", se mai arată în comunicat.

Titus Corlăţean şi-a anunţat, luni, demisia din postul de ministru de Externe, după scandalul provocat de votul din diaspora, pe 2 noiembrie.

Tot luni, premierul Victor Ponta l-a numit în fruntea diplomaţiei pe Teodor Meleşcanu, iar seara a avut loc ceremonia de învestire a noului ministru la Palatul Cotroceni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEODOR MELEŞCANU,
TITUS CORLĂŢEAN,
/actualitate/protocol-de-predare-primire-la-mae-corlatean-i-a-transmis-lui-melescanu-dosarele-si-prioritatile-13530948
13530948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.