Monica Iavorschi, şefa Arctic în ultimii şase ani, a fost promovată ca director de marketing şi operaţiuni al grupului Arçelik

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 octombrie 2014 1005 afişări

În timpul mandatului său, Monica Iavorschi a reuşit să transforme Arctic într-una dintre cele mai competitive companii din România, cu o cotă de piaţă de 35%, şi într-unul dintre cei mai importanţi exportatori români. În noua sa poziţie, ea va fi responsabilă de strategia globală de marketing şi operaţiuni din cadrul grupului Arçelik.

Monica Iavorschi, şefa Arctic în ultimii şase ani, a fost promovată ca director de marketing şi operaţiuni al grupului Arçelik

Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România, l-a numit pe Hasan Ali Yardimci în funcţia de director general, începând cu octombrie 2014.

Yardimci a preluat conducerea de la Monica Iavorschi, care a fost promovată în cadrul grupului de care aparţine compania, grupul Arçelik, în funcţia de International Marketing Director.

Noul director general al Arctic s-a alăturat grupului Arçelik în anul 2009 ca director de planificare strategică şi dezvoltare în Afaceri. În timpul mandatului său, a avut o contribuţie importantă în deschiderea unor noi pieţe pentru Grupul Arçelik în zone precum Africa, Asia şi Pacific, prin conceperea unor iniţiative de greenfield, fuziuni şi achiziţii.

Înainte de grupul Arçelik, Hasan Ali Yardimci a lucrat în domeniile de consultanţă strategică, retail şi bunuri de larg consum în cadrul unor companii precum McKinsey & Co şi Sears Holdings. Yardimci deţine o diplomă MBA în cadrul Şcolii Kellogg de Management de la Universitatea Northwestern din Statele Unite ale Americii şi o licenţă în inginerie mecanică obţinută la Universitatea Boğaziçi din Turcia.

Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 2.500 angajaţi şi cifra de afaceri în 2013 de 284 milioane euro.

Pe piaţa locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider şi în 2014, cu o cotă de piaţă de 35%, ca urmare a evoluţiei mărcilor Arctic şi Beko. Arctic, brand simbolic românesc pe piaţa de electrocasnice şi-a menţinut poziţia de lider de piaţă. În prezent, exporturile reprezintă peste 75% din vânzările totale, iar frigiderele produse la Găeşti sunt exportate în pieţe precum Turcia, Polonia, Spania, Franţa, Germania şi Africa de Sud.

Anul trecut, Arctic şi-a deschis o nouă linie de producţie la Găeşti prin care şi-a extins capacitatea de producţie cu 25%.

Înfiinţat în 1995, Grupul Arçelik, parte a Koç Holding, activează în domeniul producţiei şi comercializării de produse electronice şi electrocasnice de folosinţă îndelungată.

Koç Holding este clasat printre primele 350 de companii la nivel mondial, cu poziţii de lider atât la nivel intern cât şi internaţional, în diferite sectoare, precum energie, automobile, bunuri de folosinţă îndelungată, finanţe, industrie alimentară şi bricolaj, care oferă un potenţial de creştere considerabil pe termen lung.

În prezent, Grupul Arçelik are aproximativ 25.000 de angajaţi la nivel global şi 14 unităţi de producţie în Turcia, România, Rusia, China şi Africa de Sud. Compania furnizează produse şi servicii în peste 130 de ţări, având birouri de vânzări şi marketing în 25 ţări şi deţine 10 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, Elektrabregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy şi Altus).

Grupul Arçelik este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de produse electrocasnice, atât în Turcia, cât şi la nivel internaţional. Grupul este în continuare lider de piaţă în aparatura electrocasnică, aparatură încorporată, aparate de aer condiţionat şi televizoare LCD în Turcia, şi îşi continuă creşterea rapidă şi la nivel internaţional. În prezent, Grupul Arçelik este a doua mare companie din sectorul său de activitate din Europa. Marca Beko deţinută de companie este a treia mare marcă de aparatură electrocasnică din Europa. Pe lângă poziţia sa de lider pe piaţa internă, Arçelik este lider de piaţă şi în România, cu marca „Arctic”, în Africa de Sud, cu marca „Defy” şi în Marea Britanie, cu „Beko”.

În 2013, Grupul Arçelik a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 4,4 miliarde de euro. Vânzările internaţionale reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei. În prima jumătate a anului 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 2 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/monica-iavorschi-sefa-arctic-in-ultimii-sase-ani-a-fost-promovata-ca-director-de-marketing-si-operatiuni-al-grupului-ar-elik-13435283
13435283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.