Monica Anisie despre închiderea şcolilor până în septembrie. Când se vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul/ Când se reiau cursurile pentru elevii din clasele a 8-a şi a 12-a

Postat la 27 aprilie 2020 571 afişări

Monica Anisie despre închiderea şcolilor până în septembrie. Când se vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul/ Când se reiau cursurile pentru elevii din clasele a 8-a şi a 12-a

Şcolile nu se vor mai deschide în acest an şcolar. Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a anunţat cum se va desfăşura procesul de învăţământ în condiţiile în care cursurile se vor relua în septembrie

Excepţie o fac anii de final de ciclu, a 8-a şi a 12-a: elevii din aceste clase vor reveni pe 2 iunie la şcoală, dar opţional, pentru două săptămâni.

Anisie a spus când şi cum se vor da examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Regula generală pentru cei care revin pentru examene: În sălile de clasă vor fi maximum 10 elevi.

Declaraţiile ministrului Educaţiei, Monica Anisie:

Astăzi la ora 14, preşedintele României a anunţat măsurile pentru sistemul de învăţământ. Priorităţile sunt de a asigura cadrului necesar pentru încheierea situaţiei scolare dar si susţinerea examenelor în condiţii de siguranţă. Dragi elevi, profesori şi părinţi, voi veni cu informaţii suplimentare. Ţin să menţionez că am luat în calcul şi masurile pe care state precum Italia, Portgualia, Malta sau Ungaria le-au adoptat în contextul pandemiei de covid 19.

Cursurile realizate în unităţile de învăţământ rămân suspendate. Continuă învăţarea asistată de tehnologie. Până pe 12 iunie se vor încheia cursurile anului scoalar. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie unităţile de învăţământ vor oferi sprijin acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru. Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodololice pentru fiecare disciplină.

Se recuperează materia neparcursa în această perioada. Menţionez că mediile vor fi încheiate cu minimum 2 calificative sau note. Însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţii excepţionale, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare. Va asigur că vom încheia cu bine anul şcolar.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
cursuri,
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.