Mongolia vrea să scape de dependenţa de Rusia şi încearcă să strângă relaţiile cu Australia

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 decembrie 2022 54 afişări

Mongolia vrea să scape de dependenţa de Rusia şi încearcă să strângă relaţiile cu Australia

Mongolia încearcă să „diversifice" sectorul gazelor pentru a scăpa de dependenţa de vecinul rus şi anunţă că vrea să strângă relaţiile cu alte ţări, precum Australia.

Mongolia cumpără aproape toate gazele naturale din Rusia, iar vicepremierul ţării susţine că poziţia de ţară fără ieşire la mare provoacă „o mulţime de probleme".

Sainbuyan Amarsaikhan a declarat pentru Sky News că, deşi sursele ruseşti sunt importante pentru a asigura „o aprovizionare continuă la un preţ rezonabil şi o livrare la timp", ţara caută să îşi „diversifice" sectorul gazelor şi economia în general „cât mai repede posibil".

El a adăugat că Mongolia se uită la ţări precum Australia pentru a „consolida cooperarea".

Mongolia este o mare naţiune fără ieşire la mare, situată între China şi Rusia.

Geografia sa, trecutul comunist şi legăturile istorice cu China au făcut din Mongolia o ţară foarte dependentă de cei doi vecini puternici în ceea ce priveşte comerţul şi aprovizionarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mongolia,
dependenţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.