Moneda euro, comparată cu vrăjitorul din "Stăpânul inelelor": Precum Gandalf, euro poate renaşte după criza declanşată de Grecia

Postat la 20 februarie 2012 17 afişări

În contextul crizei datoriilor declanşată de Grecia, zona euro ar putea avea aceeaşi soartă precum vrăjitorul Gandlaf în trilogia "Stăpânul Inelelor", care învinge monstrul Balrog, dar moare în luptă şi se reîncarnează într-o nouă formă, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Actuala criză din zona euro, bazată pe diferenţele de competitivitate dintre ţările din nord şi cele din sud, se poate încheia doar în două feluri, potrivit publicaţiei. O opţiune este ca ţările mai slabe să părăsească uniunea monetară şi să implementeaze politici monetare adecvate propriei situaţii. Alternativa ar fi să accepte să facă ce le cer ţările din nordul Europei, în schimbul unor substanţiale transferuri fiscale. După cum arată situaţia în prezent, prima variantă este cea mai probabilă, notează The Guardian.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
moneda,
grecia,
economie,
europa
/actualitate/moneda-euro-comparata-cu-vrajitorul-din-stapanul-inelelor-precum-gandalf-euro-poate-renaste-dupa-criza-declansata-de-grecia-9251386
9251386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.