MOL: Nivelul creşterii economice nu poate susţine revenirea cererii de carburanţi

Postat la 07 septembrie 2014 35 afişări

Piaţa carburanţilor va rămâne, cel mai probabil, sub presiune în acest an după ce a scăzut cu 2% în primele şase luni, pentru că nivelul creşterii economice nu poate susţine revenirea cererii, potrivit companiei MOL România.

MOL: Nivelul creşterii economice nu poate susţine revenirea cererii de carburanţi

"Este greu să facem acum previziuni clare privind evoluţia pieţei până la sfârşitul anului, dar cel mai probabil piaţa va rămâne sub presiune. Nivelul creşterii economice nu pare să poată susţine o revenire a pieţei în acest an", arată MOL România.

În primul semestru, economia a crescut cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă România a intrat în recesiune tehnică pentru că PIB a scăzut două trimestre consecutiv faţă de trimestrul anterior.

În primele şase luni, piaţa carburanţilor a scăzut cu circa 2% comparativ cu intervalul similar din 2013. MOL România, parte a grupului ungar MOL, arată că în primul trimestru piaţa carburanţilor a avut o evoluţie pozitivă şi s-a plasat mai aproape de potenţialul său, ca urmare a evoluţiei economiei, însă, începând cu al doilea trimestru, schimbările aduse regimului fiscal, care nu ţin de evoluţia organică a pieţei, au creat o distorsiune în obiceiurile de consum, astfel că piaţa carburanţilor a scăzut.

"Din evaluările noastre nu rezultă că s-ar fi diminuat în mod semnificativ activitatea de transport, ci doar că marile companii din domeniu au ales să alimenteze dincolo de graniţa României", afirmă compania ungară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mol-nivelul-cresterii-economice-nu-poate-sustine-revenirea-cererii-de-carburanti-13221268
13221268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.