Mogulul care a pierdut peste 3 miliarde de euro

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 aprilie 2011 7 afişări

Sean Quinn a fost pana nu demult cel mai bogat irlandez, cu o avere de circa 4 miliarde de euro, in asigurari, imobiliare si hoteluri, inclusiv Hilton in Praga. Averea sa s-a spulberat din momentul in care lichidatorii Anglo Irish Bank au incercat sa recupereze 3 miliarde de euro de la el si familia sa, suma care reprezinta expunerea omului de afaceri in banca, prin instrumente financiare.

Intr-o singura, memorabila zi, pe 14 aprilie, miliardarul a fost anuntat ca a pierdut controlul companiei de asigurari Quinn, pe care a construit-o de la zero si a transformat-o intr-un performer economic. Anglo va prelua acum actiunile detinute in grup de Quinn, sotia sa si cei cinci copii. Imperiul sau mai include si afaceri industriale - sticla, plastic si radiatoare, precum si spatii comerciale.

La 63 de ani, Sean Quinn pare un erou de roman, pentru ca la 14 ani a parasit scoala si a imprumutat 100 de lire pentru a intra in afaceri. A inceput sa vanda pietris, la ferma familiei din tinutul Fermanag. In 1996 intra in asigurari si isi depaseste competitia prin inovatii - servicii doare prin telefon. Reinvesteste in hoteluri, baruri, retail si spatii de birouri, intand in listele celor mai bogati oameni ai lumii.

In ciuda averii a ramas un om simplu, de viata, care a evitat capcanele vulgare in care au intrat alti imbogatiti din perioada de boom economic a Irlandei, spune BBC.Se intalnea in fiecare marti noaptea cu prietenii la un joc de carti, dar mizele erau cat se poate de mici - puteau pierde cinci lire si castiga cel mult zece lire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mogul,
Sean Quinn,
Hilton
/actualitate/mogulul-care-a-pierdut-peste-3-miliarde-de-euro-8160543
8160543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.