Mitropolit: Sper ca prin vizita Papei Francisc în România să se facă paşi spre unitatea creştină

Postat la 23 aprilie 2019 51 afişări

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat, marţi, că speră ca prin vizita Papei Francisc în România să se facă paşi spre unitatea creştină, Suveranul Pontif fiind un om deschis sufleteşte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mitropolit: Sper ca prin vizita Papei Francisc în România să se facă paşi spre unitatea creştină

Întrebat, marţi, la Cluj-Napoca, la lansarea mesajului de Paşti de la reşedinţa mitropolitană dacă vizita Papei Francisc în România va fi un pas spre unitatea creştină, mitropolitul Clujului a spus că aceasta este speranţa lui.

„Sperăm să fie. Oricum, noi, ceea ce vedem e că Papa Francisc este un om tare deschis sufleteşte şi jovial. Vizita Papei o văd pozitiv, unul dintre puncte fiind şi întâlnirea cu înaltul cler ortodox, cu PF Patriarh Daniel, cu mitropoliţii şi cu ceilalţi episcopi, în Catedrala Naţională din Bucureşti în 31 mai. Aşteptările mele sunt ale oricărui creştin bun ca să se facă paşi înspre unitatea creştină. Aberaţii precum cea petrecută cu prilejul Paştilor catolice (atentatele din Sri Lanka – n.a.) să nu se mai întâmple. Bieţii oameni erau la slujbă şi vreo grupare fundamentalistă musulmană a pus la cale ceea ce s-a petrecut”, a spus mitropolitul Clujului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa benedict,
crestinism,
unitate,
romania,
vizita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.